نحوه تشخیص سوختن واشر سرسیلندر

نحوه تشخیص سوختن واشر سرسیلندر

واشر سرسیلندر سوزاندن یا واشر زدن ماشین چیست؟

وقتی می شنوید کسی درگیر مشکل «واشر زدن ماشین» است یا تعمیرکار به شما می‌گوید ماشینتان «واشر سرسیلندر سوزانده»، باید بدانید که فشار و دمای موتور خودرو به دلیلی از بازه استاندارد بالاتر رفته و واشرسرسیلندر کارکرد اصلی خود یعنی آب‌بندی سطوح بین موتور و سیلندر را از دست داده است. به همین دلیل است که آب، روغن و گازهای احتراقی ماشین از محفظه‌های مشخص خود خارج می‌شود و به پیامدهای مختلفی از جمله کاهش قدرت موتور می‌انجامد.

وقتی با یکی از علائم خرابی واشر سرسیلندر روبرو می‌شوید باید فوراً از یک تعمیرکار مجرب کمک بخواهید تا با تعمیر یا تعویض آن مانع خرابی‌های بزرگ و هزینه‌بر موتور شود. در غیر این صورت نشانه‌های سوختن واشر سرسیلندر و پس از آن آسیب موتور را هم تجربه خواهید کرد.

8 روش تشخیص سوختن واشر سرسیلندر

واشر زدن ماشین یا سوختن واشر سرسیلندر رایج‌ترین و مهم‌ترین نوع خرابی این قطعه به حساب می‌آید. علائم خرابی واشر سرسیلندر بسته به شرایط موتور ماشین شما، متفاوت است؛ احتمال دارد فقط یک علامت را ببینید یا چند مورد از آن‌ها با هم بروز کند. شایع‌ترین نشانه‌های سوختن واشر سرسیلندر شامل موارد زیر است:
1. مخلوط شدن آب خنک‌کننده با روغن موتور:

یکی از مهم‌ترین نشانه‌های سوختن واشر سرسیلندر، ورود آب خنک‌کننده به روغن موتور و ایجاد ظاهر شیری یا کف‌آلود در آن است. بررسی مایعات موتور یا برداشتن درپوش روغن موتور آسان‌ترین راه تشخیص این مشکل است.
2. کاهش عملکرد موتور:

علائم خرابی واشر سرسیلندر می‌تواند با کاهش فشار سیلندر و کمپرس موتور بروز کند. در این حالت ممکن است شاهد خروج بخار از زیر درب موتور هم‌زمان با کاهش قدرت و عملکرد موتور باشید.
3. افزایش دمای موتور:

از دیگر علائم خرابی واشر سرسیلندر اختلال در گردش آب خنک‌کننده موتور است که که با گرم شدن بیش از حد موتور (Overheating) به آن پی می‌برید.
4. خروج دود سفید یا آبی از اگزوز:

بررسی خارج شدن دود سفید از اگزوز یک نحوه برای تشخیص سوختن واشر سرسیلندر میباشد

خروج دود سفید یا‌ آبی غلیظ از لوله اگزوز می‌تواند نشان‌دهنده ورود آب خنک‌کننده به محفظه احتراق باشد و معمولاً از قطعی‌ترین نشانه‌های سوختن واشر سرسیلندر به حساب می‌آید.
5. کاهش سطح آب خنک‌کننده بدون نشتی:

اگر متوجه شدید سطح آب خنک‌کننده موتور بدون وجود نشتی خارجی واضح، کاهش می‌یابد باید در درجه اول آن را از علائم خرابی واشر سرسیلندر بدانید.
6. شنیدن صدای غیر عادی از موتور:

گاهی اوقات، علائم خرابی واشر سرسیلندر یا نشتی آن با ایجاد صداهای غیرعادی از موتور بروز می‌کند که در زمان استارت زدن مشخص‌تر است.
7. آلودگی شمع‌ها به روغن:

آلودگی شمع‌ها به روغن یا مایع خنک‌کننده هم از علائم سوختن واشر سرسیلندر است.
8. حباب‌های هوا در مایع خنک کننده رادیاتور:

مشاهده حباب‌های هوا در مایع خنک کننده رادیاتور در هنگام فعالیت موتور هم از نشانه‌های سوختن واشر سرسیلندر به حساب می‌آید.
مهم‌ترین دلایل سوختن واشر سرسیلندر چیست؟

مهم‌ترین دلایل سوختن واشر سرسیلندر

سوختن واشر سرسیلندر می‌تواند ناشی از چندین عامل باشد که تنش‌های فیزیکی و حرارتی در کنار فرسودگی قطعه از مهم‌ترین آن‌ها به حساب می‌آید. رایج‌ترین دلایلی که می‌تواند نشانه‌های سوختن واشر سرسیلندر را در ماشین شما ایجاد کند شامل این موارد است:

افزایش بیش از حد دمای موتور: یکی از شایع‌ترین دلایل سوختن واشر سرسیلندر، افزایش دمای موتور است که می‌تواند ناشی از نقص در سیستم خنک‌کننده مثلا نشت آب خنک‌کننده، خرابی پمپ آب، نقص شلنگ‌ها و مجراها یا مشکل فنی ترموستات باشد.
اختلال عملکرد سیستم خنک‌کننده: هرگونه اختلال در عملکرد سیستم خنک‌کننده موتور که به نقصی در جریان آب خنک‌کننده بینجامد می‌تواند موجب افزایش دمای بیش از حد موتور و در نتیجه آسیب به واشر سرسیلندر شود. عدم رسیدگی به این مشکل، در نهایت کار ماشین شما را با نشانه‌های سوختن واشر سرسیلندر به تعمیرگاه می‌کشاند.
تغییرات ناگهانی در دمای موتور: تغییرات ناگهانی و شدید در دمای موتور، مثلا سرد شدن سریع موتور داغ یا برعکس با ایجاد تنش‌های حرارتی روی واشر سرسیلندر به آن آسیب می‌زند.
آسیب فیزیکی به سرسیلندر یا بلوک موتور: آسیب‌های فیزیکی مانند تاب برداشتن، خوردگی یا ضربه به سطوح سیلندر یا بلوک موتور می‌تواند باعث نشتی و در نهایت بروز نشانه‌های سوختن واشر سرسیلندر شود.
سایش طبیعی: سایش طبیعی نیز هم‌زمان از دلایل و علائم خرابی واشر سرسیلندر به حساب می‌آید. فرسودگی واشر سرسیلندر به دلیل تمام شدن عمر مفید آن هم از دلایل مهم این دسته است.
نصب نادرست: نصب نادرست واشر سرسیلندر یا اعمال گشتاور نامناسب به پیچ‌های سرسیلندر می‌تواند باعث ایجاد تنش‌های ناهمگون روی واشر شود و به آن آسیب برساند. اگر بدون برخورداری از دانش کافی یا وسایل مناسب، بخواهید خودتان این قطعه را نصب کنید، پس از مدتی با علائم خرابی واشر سرسیلندر روبرو خواهید شد.
استفاده از لوازم یدکی بی‌کیفیت یا تقلبی: استفاده از واشر سرسیلندر با کیفیت پایین یا نامناسب برای نوع خاصی از موتور به آسانی به بروز علائم خرابی واشر سرسیلندر می‌انجامد.

مهم‌ترین خطرات سوختن واشر سرسیلندر خودرو

اگر زمانی با نشانه‌های سوختن واشر سرسیلندر روبرو شدید ولی آن‌ها را جدی نگرفتید، چندین مشکل جدی در انتظارتان خواهد بود که بر عملکرد و ایمنی خودرو، هزینه‌های تعمیر آن و حتی محیط زیست تأثیر می‌گذارد. جدول زیر مهم‌ترین خطرات سوختن واشر سرسیلندر را نشان می‌دهد:
خطرات سوختن واشر سرسیلندر پیامدهای نهایی و توضیحات
افزایش دمای موتور در اثر نشت مایع خنک‌کننده آسیب‌های جدی موتور
مخلوط شدن آب خنک‌کننده و روغن موتور تأثیر بر خصوصیات روانکاری روغن و افزایش سایش و آسیب به قطعات موتور
کاهش قدرت و عملکرد موتور به دلیل کاهش فشار سیلندرها در اثر نشتی گازهای احتراق
ترک‌خوردگی یا خرابی سرسیلندر یا بلوک موتور در اثر افزایش دمای بیش از حد و تنش‌های ناشی از نشتی
افزایش مصرف سوخت به دلیل کاهش بازدهی و عملکرد موتور
آسیب به محیط زیست با نشت آب خنک‌کننده و روغن و افزایش انتشار گازهای آلاینده

همان‌طور که می‌بینید، بی‌احتیاطی شما در رسیدگی به علائم خرابی واشر سرسیلندر عواقب متعددی در پی خواهد داشت. بنابراین مراجعه به تعمیرکار را به اندازه مراقبت و بازبینی دوره‌ای ماشین جدی بگیرید.

راه های جلوگیری از سوختن واشر سر سیلندر

برای آنکه هیچ‌وقت با نشانه‌های سوختن واشر سرسیلندر غافلگیر نشوید باید این نکات را رعایت کنید:

بازبینی و نگهداری منظم خودرو از جمله بررسی دوره‌ای سیستم خنک‌کننده، مخزن آن؛
تعویض آب خنک‌کننده طبق دستورالعمل سازنده؛
بررسی و تعویض شلنگ‌ها، پمپ آب و ترموستات؛
بررسی دوره‌ای سیستم روغن موتور و سطح روغن؛
تعویض منظم روغن موتور و فیلتر روغن برای اطمینان از وجود روانکاری کافی؛
بررسی منظم فشار سیلندرها؛
پرهیز از رانندگی با سرعت‌ بالا یا بارهای سنگین برای مدت طولانی؛
توقف خودرو و خاموش کردن موتور در صورت مشاهده نشانگر صعودی دما؛
استفاده از واشر سرسیلندر باکیفیت و متناسب با مدل خودرو؛
اطمینان از نصب درست واشر سرسیلندر و سایر قطعات موتور.

آیا سوختن واشر سرسیلندر باعث روشن شدن چراغ چک می‌شود؟

check engine light

درصورتی که علت سوختن واشر سرسیلندر افزایش بیش از حد دمای موتور یا اختلال عملکرد سیستم خنک‌کننده یا مخلوط شدن آب و روغن ماشین باشد، باعث روشن شدن چراغ چک می‌شود.

مقاله علت روشن شدن چراغ چک اطلاعات بیشتری درمورد همه موارد منجر به روشن شدن چراغ چک به شما می‌دهد.

سوالات متداول در مورد واشر سرسیلندر خودرو

چطور بفهمیم واشر سرسیلندر سوخته است؟

نشانه‌های سوختن واشر سرسیلندر شامل ظاهر شیری یا کف‌آلود روغن موتور، کاهش عملکرد و قدرت موتور، افزایش مصرف سوخت، افزایش دمای موتور، خروج دود سفید یا آبی از لوله اگزوز، کاهش سطح آب خنک‌کننده بدون نشتی و مشاهده حباب‌های هوا در مایع خنک‌کننده است.
هزینه تعمیر واشر سرسیلندر خودرو

هزینه تعمیر واشر سرسیلندر خودرو بر اساس عواملی شامل نوع خودرو، مدل، سال ساخت و محل تعمیر (نمایندگی رسمی یا تعمیرگاه مستقل) و میزان آسیب وارده به موتور تعیین می‌شود.

البته قیمت واشر سرسیلندر، دستمزد باز و بسته کردن موتور و تعمیرات اضافی مورد نیاز به دلیل پیامدهای خرابی واشر سرسیلندر نیز در هزینه تعمیر این قطعه نقش دارد. توجه داشته باشید که خرید قطعه اصلی یا باکیفیت می‌تواند تضمین کند به این زودی‌ها با علائم خرابی واشر سرسیلندر روبرو نشوید.
چگونه واشر سرسیلندر را عوض کنیم؟

تعویض واشر سر سیلندر فرآیندی تخصصی و پیچیده است که باید توسط تعمیرکار مجرب انجام شود. اگر می‌خواهید خودتان واشر سرسیلندر را عوض کنید با موتور کاملاً خنک و پس از قطع کردن باتری، باید منیفولدهای ورودی و خروجی، سیستم تهویه و همه قطعات موجود در مسیر دسترسی به سرسیلندر را جدا کنید. پس از باز کردن پیچ‌های سرسیلندر با ترتیب خاص، واشر قدیمی بردارید، سطوح سرسیلندر و بلوک موتور را تمیز کنید و واشر جدید را نصب کنید. سپس سر سیلندر را به جای خود بازگردانید و پیچ‌های آن را با ترتیب صحیح محکم ببندید.
بعد از تعویض واشر سرسیلندر چه باید کرد؟

بعد از تعویض واشر سر سیلندر، سطح روغن و آب خنک‌کننده را بررسی و دوباره تنظیم کنید. استارت بزنید و به دنبال نشتی مایعات بگردید. با انجام تست فشار برای سیستم خنک‌کننده و سیلندر، چک کردن عملکرد ترموستات و پمپ آب، تنظیم مجدد کامپیوتر خودرو و در نهایت رانندگی آزمایشی، از عملکرد صحیح موتور و بی‌عیب بودن واشر سرسیلندر جدید مطمئن شوید.

مدیریت سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی